Vad är en pod e-cigarett?

Vad är en pod e-cigarett?
En pod e-cigarett består av en Batteridel och en pod.

Pod är en e-vätskebehållare med inbyggd spole, där pod ersätter den traditionella clearomizern med utbytbar spole. Med en pod vape består tank & coil-delen av en utbytbar helhet.
Vad är skillnaden mellan en öppen och sluten pod e-cigarett?
Inom kategorin pod e-cigaretter hittar du två typer av pods: det stängda podsystemet och det öppna podsystemet.

Skillnaden är som följer:

Med ett slutet podsystem fylls pods redan av tillverkaren. Kapseln ska bytas ut så snart kapseln är tom. Kapslarna i ett slutet system är inte påfyllningsbara. Med ett öppet podsystem är pods påfyllningsbara. Dessa kan fyllas på flera gånger tills spolen (som bearbetas i poden) är sliten ut. Med en sliten spole måste du byta pod.

Båda systemen har sina fördelar och nackdelar. Till exempel kommer valet av smaker i ett slutet podsystem att vara mindre än i ett öppet podsystem. Fördelen med ett slutet podsystem är dock att du inte kommer att ha någon manipulering med påfyllningar.
Tips för att köpa en pod e-cigarett se här, Klicka här, Läs här, Vape !
För de flesta vapers är batterikapacitet en viktig faktor när man köper en pod e-cigarett.

Batterikapaciteten uttrycks i mAh (milliampere-timme), med en vape med en högre mAh som ofta varar flera timmar längre än den med en lägre mAh. Exakt hur länge batteriet i en e-cigarett varar – innan det behöver laddas-beror på hur ofta du lyfter och vilken vätska som används.
Observera: en pod e-cigarett förbrukar ofta så lite ström att den inte är jämförbar med en “normal” e-cigarett när det gäller strömförbrukning.
Stängt eller öppet podsystem?
Dessutom är det också lämpligt att själv bestämma om du vill använda ett slutet eller öppet podsystem, som beskrivits tidigare i den här bloggen.

När du köper ett slutet podsystem är du bunden till de smaker som tillverkaren av podsystemet erbjuder. Med ett öppet podsystem kan du använda nästan vilken e-vätska som helst, både nikotinfri vätska, som vätskor med vanlig fri bas nikotin eller med nikotinsalt.
Pod e-cigarett och Nic salt!
Nikotinsalt (nic-salt) indunstas bäst i en så kallad MTL (mun till lunga) e-cigarett.

På MTL andas du, precis som röktobak, genom ett vakuum i munnen. MTL ångor kräver därför mindre “effekt” än DL (direkt Lung) ångor.

Detta i kombination med den snabba absorptionen i blodet av nikotinsalt, gör en pod e-cigarett extremt lämplig för användning med nikotinsalt E-vätskor som du kan köpa här .